Sherwood Pines

30 mar

För två år sedan var jag här och tävlade senast. Då hade vi snö och ler-kaos.. I år såg det ut att bli fint med endast några få halkiga ställen när vi rullade runt banan i lördags. Efter att klämt ur mig något i stil med ”det kommer bli finare än för två år sedan..” så slog såklart vädret om…. Vaknade till mulet väder igår (söndag),men det såg inte ut att vara så farligt och rapporterna från tävlingsområdet löd ”lite lätt regn” så lerdäcken jag hade med mig blev kvar på hotellet. När vi kom fram till tävlingsområdet med cirka en timme och femton minuter kvar till start så tilltog regnet mer och mer. Slutade med att himlen öppna sig och banan blev galet halkig!  

Halvpigg och lite lerig efter målgång…

Som tur är så gillar både jag och Axle lera,vi båda är duktiga tekniskt och halkiga/knepiga förhållanden passar oss bra. Igår hade det varit ännu roligare med mina ”ground control”-däck på,tyvärr brukar det inte bli så många tillfällen per år man får chansen att tävla med lite värre däck så det var synd att missa den chansen igår.  

 

I starten,som gick på en gräsmatta, spann jag och hamna en bit efter. Lyckades sakta men säkert arbeta mig upp till täten och låg ett tag top 3. Efter att två killar attackerat blev vi en större grupp bakom som höll ihop ända till jag trasslade in en gren kassetten på tredje varvet (av fem). Fick stanna två gånger för att försöka få bort grenen och ordning på växlarna,tyvärr resulterade det i att jag tappade många placeringar och mycket tid. Lyckades gasa på lite igen sista varvet men var långt efter i mål och slutade på en 19:e plats. Tävlingstiden slutade på 1h 57min,trots att dom kortade ner tävlingen ett varv. Det säger en del om hur lerigt och tungkört det var! Bortsett från strulet och placeringen så känns det ändå bra att äntligen ha gjort första ”riktiga” starten för den här säsongen! Nu blir det hem och styra upp lite saker och ladda inför kommande race,känns som att det finns lite fart i kroppen ändå! Senaste veckan har varit hård mot kroppen även om jag slapp matförgiftningen,maten vi käkade under lägret ställde till det lite med magen och det i kombination med hårda träningspass gör det svårare att återhämta sig optimalt.  

Imponerande hur bra XX1 fungerar!

Nästa race blir troligtvis i Schaan,Schweiz. Har aldrig tävlat där förut så det ser jag fram emot! Om det är någon mer som är sugen på att hänga med dit så är det bara att höra av sig! 🙂 

Jäkligt nöjd med att ögonen slapp se hut såhär..

Inga kommentarer ännu

Skriv ett svar